Om  
Carola Gunnarsson

Hon tar över SKR efter Knape

Carola Gunnarsson tar tillfälligt över ordförandeskapet efter Anders Knapes avgång.

Carola Gunnarsson (C) kliver in tills dess att Moderaternas valberedning har tagit fram ett nytt förslag till ordförande för SKR.
Carola Gunnarsson (C) kliver in tills dess att Moderaternas valberedning har tagit fram ett nytt förslag till ordförande för SKR.Foto: Hans Alm/SKR
Axel Hyttnäs Telin

SKR:s förste vice ordförande Carola Gunnarsson (C) kliver upp som ställföreträdande ordförande efter Anders Knapes avgång i början av juni.

– SKR är en stark och professionell organisation och jag är stolt över att leda det politiska arbetet i SKR fortsättningsvis, säger Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Gunnarsson är också kommunfullmäktiges ordförande i Sala kommun.

Lämnade efter sexköpsmisstankar

Anders Knape (M) lämnade ordförandeposten och andra politiska uppdrag på eget initiativ i början av juni.

Anledningen var att en förundersökning hade inletts mot honom gällande misstänkt köp av sexuell tjänst, vilket P4 Värmland var först med att rapportera om. Knape nekar till brott men lämnade de politiska rollerna med ”respekt för uppdragens karaktär”.

Valberedningen letar

Det är nu upp till Moderaternas valberedning att ta fram ett nytt förslag till ordförande. Beslut om ny ordförande sker ”så snart styrelsen är redo”, skriver SKR.

Nästa valkongress äger rum den 21 mars nästa år. Då kommer en ny styrelse och en ny ordförande att väljas baserat på resultaten i höstens kommun- och regionval.

Läs också

Nämnda personer

Carola Gunnarsson

Vice president United Cities Local Governments (UCLG)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00