Om  
Eva Lagercrantz

Hon lämnar Novus för Demoskop

Eva Lagercrantz byter opinionsinstitut. Efter knappt två år på Novus blir hon ny kvalitetschef på Demoskop.

Miranda Olsson

Tidigare i år avslutade SVT sitt samarbete med Novus som i sex år gjort public service-bolagets väljarundersökningar. Nu lämnar även ett av institutets tyngre namn. 

Eva Lagercrantz rekryterades som strategisk rådgivare i januari 2022. Knappt två år senare går hon nu över till konkurrenten Demoskop där hon blir ny kvalitetschef.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Eva träder in i rollen som ny kvalitetschef hos oss. Hon har den erfarenhet och det intresse för kvalitetsfrågor vi behöver när vi nu satsar för framtidens research och AI. Eva kommer att kunna erbjuda omedelbart värde till många av våra uppdragsgivare, säger Demoskops vd Karin Nelsson i ett pressmeddelande.

Lagercrantz ska bland annat jobba för att öka kreativiteten och innovationen hos opinionsinstitutet som bland annat gör Aftonblandets väljarbarometer.

– Jag har brunnit för kvalitet och utveckling i undersökningsbranschen i hela mitt yrkesverksamma liv, så den här rollen är som gjord för mig. Jag är imponerad av Demoskops utvecklingsarbete och ser fram emot att vara med och bidra i verksamheten framåt.

Läs också

Nämnda personer

Eva Lagercrantz

Kvalitetschef Demoskop

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024