Här är intervjuer med alla toppkandidater

EU-VALET. Här är din guide till valet den 26 maj. Altingets Sigrid Melchior har frågat ut samtliga toppkandidater från de partier som i dag är representerade i Eu-parlamentet.

Sex kvinnor och tre män slutspurtar nu inför valdagen den 26 maj. Men vilka är skillnaderna mellan toppkandidaterna? Vilka frågor vill de jobba med i parlamentet, vilka utskott vill de hamna i? Hur ser de på sociala pelaren, migrations- och klimatpolitiken? Hur ska de redovisa de omdebatterade kontorspengarna? De frågorna och många, många fler får du svar på i Altingets utfrågning av toppkandidaterna. 

Här är alla intervjuer

Forrige artikel Ditt verktyg för att hålla koll på lagstiftningen Ditt verktyg för att hålla koll på lagstiftningen Næste artikel M vill misstroendeförklara minister – har aldrig lyckats M vill misstroendeförklara minister – har aldrig lyckats
Moderaterna har regeringen under lupp – ställer klart flest frågor till statsråden

Moderaterna har regeringen under lupp – ställer klart flest frågor till statsråden

KONTROLLMAKT. Moderaterna sticker ut vad gäller granskningar av statsråden. Framför allt är det M-ledamoten Lars Beckman som ställer ministrarna mot väggen, med fler än dubbelt så många interpellationer som riksdagsledamoten som begärt näst flest.

– Jag tycker att det är ett viktigt instrument där oppositionen kan granska statsråden, säger Lars Beckman (M) till Altinget.