Här är de nya EU-kommissionärerna

NY KOMMISSION. EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen har presenterat sitt förslag till ny EU-kommission.

En ny EU-kommission har sett dagens ljus.

EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen har presenterat sin uppställning av kommissionärer.

– I dag presenterar jag mitt team för Europa. Teamet bygger på alla de styrkor man hittar hos kvinnor, män, unga, öst, väst, syd och nord. Det är ett välbalanserat team, säger hon.

Den nya kommissionen kommer att ha åtta vice ordförande, varav tre får titeln verkställande vice ordförande. En av dessa är danska Margrethe Vestager som föreslås få ansvar för digitala frågor och konkurrens.

Sveriges blivande EU-kommissionär Ylva Johansson föreslås få ansvar för migration och inrikes frågor.

Innan den nya EU-kommissionen kan tillträda ska den godkännas av EU-parlamentet. Det görs efter att parlamentarikerna haft möjlighet att fråga ut och bedöma samtliga kommissionskandidater vid utfrågningar i de särskilda kommittéer som deras ansvarsområden berör.

Den nya kommissionen planeras vara på plats i Berlaymontbyggnaden i Bryssel den 1 november.

 

Artikeln är översatt från altinget.dk.

, ,

Forrige artikel Här är den nya regeringen Här är den nya regeringen Næste artikel Liberalerna kastar om i utskotten  Liberalerna kastar om i utskotten 
Strömmer (M) om toppstyre och demokratiska dilemman

Strömmer (M) om toppstyre och demokratiska dilemman

INTERVJU. Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer är öppen för slöjförbud och reklamfinansierad public service. Trots anklagelser om toppstyre anser han inte att partiet har problem med interndemokratin.