Om  
Hanna Stjärne

Hanna Stjärne lämnar SVT

Efter snart tio år lämnar Hanna Stjärne posten som vd för Sveriges Television, SVT. Vid årsskiftet blir hon i stället vd för Nobelstiftelsen.

Vid årsskiftet blir Hanna Stjärne ny vd för Nobelstiftelsen.
Vid årsskiftet blir Hanna Stjärne ny vd för Nobelstiftelsen.Foto: Janne Danielsson/SVT
Albin Bohlin

Hanna Stjärne inledde sin karriär som reporter, bland annat som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio. Under 2000-talet har hon haft ett antal chefstjänster inom mediebranschen, bland annat som chefredaktör på Upsala Nya Tidning. 2015 blev hon vd för SVT, men nu lämnar hon.

– Jag är tacksam över att ha fått leda SVT under de här speciella åren. Det är förstås vemodigt att lämna hela Sveriges television men jag går till ett nytt spännande och viktigt uppdrag och jag vet att SVT står starkt rustat inför framtiden, säger hon i ett pressmeddelande.

I januari tillträder hon tjänsten som vd för Nobelstiftelsen, vilken har varit vakant sedan Vidar Helgesen lämnade tjänsten den 1 mars i år.

Arbete med att rekrytera en efterträdare till Hanna Stjärne kommer att inledas omgående. Arbetet kommer att ledas av styrelsens nytillträdda styrelseordförande Christina Björklund.

Nämnda personer

Hanna Stjärne

Vd Sveriges Television
Journalist (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024