Han ska täcka upp för Emil Källström (C)

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström ska gå på föräldraledighet. Partiets klimat- och energipolitiska talesperson Rickard Nordin kliver in som vikarie under tiden.

Johanna Alskog

– Nu är vårt tydliga fokus att rivstarta ekonomin. Då passar det utmärkt att jag som  går in, eftersom den gröna omställningen och de ekonomiska satsningarna som Sverige behöver går hand i hand, säger Rickard Nordin i ett pressmeddelande.

Rickard Nordin ska jobba dubbelt, det vill säga han behåller sin roll som klimat- och energipolitisk talesperson, under perioden som Källströms vikarie.

Solceller och minusutsläpp

De viktigaste åtgärderna för klimatet i den nyss presenterade statsbudgeten är bland annat satsningarna på minusutsläpp, enligt Nordin.

– Satsningarna på minusutsläpp kommer vara startskottet på en revolution och något vi kommer blicka tillbaka på om 20 år och säga att ”det var då det började”. Jag är personligen extra förtjust i det gröna avdraget, där du får ett avdrag likt Rot och Rut för investeringar i exempelvis solceller, och reformen där det blir obligatoriskt att blanda in förnybart bränsle i alla flyg som lämnar svenska flygplatser.

Nämnda personer

Rickard Nordin

Riksdagsledamot (C), klimat- och energipolitisk talesperson, ledamot i partistyrelsen
fil.kand i statsvetenskap (Göteborgs uni. 2008)

Emil Källström

Tillförordnad vd Sekab
Fil. kand i företagsadministration (Handelshögskolan i Stockholm, 2012)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00