Om  
Hans Dahlgren
Tobias Baudin

Han ska leda arbetet med S nya partiprogram

Tidigare EU-ministern Hans Dahlgren ska leda Socialdemokraternas arbete med att ta fram ett nytt partiprogram inför kongressen år 2025.

Hans Dahlgren är tidigare diplomat. Han har varit utrikespolitisk rådgivare till en rad S-statsministrar, statssekreterare och EU-minister.
Hans Dahlgren är tidigare diplomat. Han har varit utrikespolitisk rådgivare till en rad S-statsministrar, statssekreterare och EU-minister.Foto: Ola Axman/TT
Johanna Alskog

Socialdemokraternas nuvarande partiprogram har tio år på nacken. Vid kongressen år 2025 ska partiet anta ett nytt, uppdaterat partiprogram. 

”På kort tid har samhället upplevt stora förändringar och därför behöver vi utveckla vår politik för att möta såväl utmaningar som möjligheter. Med nya samhällsanalyser i ryggen och på sikt även socialdemokratiska reformer är förutsättningarna goda för att fram ett nytt partiprogram”, säger Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Arbetet med att ta fram det nya partiprogrammet kommer att ledas av Hans Dahlgren, utsedd av Socialdemokraternas verkställande utskott. Dahlgren har länge varit aktiv i partiet. Han var EU-minister mellan åren 2019 och 2022 och statssekreterare åt Stefan Löfven.

”Jag ser fram emot att påbörja arbetet med att ta fram ett nytt partiprogram. Det ska bli särskilt spännande att resa runt i landet under året som kommer och träffa många medlemmar. Det är deras inspel som ska lägga grunden för det här arbetet”, säger Hans Dahlgren.

Arbetet med partiprogrammet ska bland annat utgå från de elva samhällsanalyser som partiets politikutvecklingsgrupper har presenterat under hösten. 

Läs också

Nämnda personer

Hans Dahlgren

Huvudsekreterare Socialdemokraternas partiprogram
Civilekonom (Handelshögskolan i Stockholm, 1971)

Tobias Baudin

Partisekreterare Socialdemokraterna
Gymnasieutbildning el/teleteknik

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00