Hallå där Åsa Lindhagen – som vill bli nytt språkrör för Miljöpartiet

HALLÅ DÄR. Åsa Lindhagen vill att MP ska bli bättre på att prata mer om vad partiet vill göra, i stället för att bara berätta vad partiet har gjort. Samtidigt vill hon inte svara på frågan om vad som skiljer henne från andra kandidater.

– Jag vill att vi ska fortsätta ta krafttag mot miljö- och klimatkrisen. Det är en helt överhängande kris som mänskligheten står inför. Och den kommer drabba oss alla om vi inte löser detta. Där har vi gjort stora satsningar från Miljöpartiet och som vi driver igenom i regeringen, men det räcker inte. Utan vi står i en akut kris. Så det är helt överhängande att ställa om samhället.

– Sen så behöver vi också jobba med att bekämpa hoten mot demokratin och de rasistiska krafterna. Vi ser att radikalnationalistiska krafter växer i Sverige, något som också SÄPO varnar för. Där ska väljare veta att det finns politiker som tar den kampen och aldrig någonsin kommer att väja för det.

– Det sista jag skulle vilja tillägga är social rättvisa, att vi har haft en utveckling där Sverige är det industriland i världen under 30 år där ojämlikheterna har ökat som mest. Vi ser barnfamiljer som lever i hemlöshet. Vi ser barn som växer upp i väldigt stor ekonomisk utsatthet som påverkar barns uppväxtvillkor väldigt negativt. Vi ser också kvinnor som har arbetat ett helt arbetsliv men som ändå måste bända på varenda krona efter att de går i pension. Så vi måste skapa ett mer rättvist samhälle.

Login