Gd slutar och blir chef på Skolinspektionen

NAMN. Agneta Broberg har varit Diskrimineringsombudsman i nästan nio år. Nu står det klart att hon kommer att bli regionchef på Skolinspektionen.

Agneta Broberg tillträdde som Diskrimineringsombudsman (DO) och myndighetschef i oktober 2011. Hon har en bakgrund som jurist och domare. Innan hon utsågs till DO, var hon ställföreträdande konsumentombudsman på Konsumentverket.

Broberg har ett förordnande fram till 30 september i år. Men redan nu har hon fått ett nytt jobb.

Omorganisering

Hon blir ny regionchef på Skolinspektionen och tillträder någon gång under hösten.

– Från första juni har vi en ny organisation. Vi har tidigare haft fem avdelningar som nu slås ihop till två regioner. Stockholm och Umeå blir region norr. Göteborg, Lund och Linköping blir region söder, säger Agnes Gidlund, pressekreterare på Skolinspektionen, till Altinget.

Kontoren och enheterna på orterna kommer att vara kvar. Förändringen är att cheferna får större regioner. Regionchef för region syd blir Maria Wassén som i dag är chef för inspektionsavdelningen i Göteborg.

– Så Agneta kommer vara chef över Stockholm och Umeå, säger Agnes Gidlund.

Hur ser ni på att Diskrimineringsombudsmannen blir medarbetare på Skolinspektionen?

– Det är fantastiskt. Det är superkul att det kommer en så kompetent person till Skolinspektionen, svarar Agnes Gidlund.

Altinget har sökt Agneta Broberg utan framgång.

Forrige artikel Brustna vallöften synliggör regeringens interna problem Brustna vallöften synliggör regeringens interna problem Næste artikel Björklund blir ambassadör – följer liberal tradition Björklund blir ambassadör – följer liberal tradition
Här är vårens riksdagsvikarier

Här är vårens riksdagsvikarier

ERSÄTTARE. Under våren är flera av de ordinarie riksdagsledamöterna lediga. Bland vikarierna finns bland annat tre tidigare riksdagsledamöter och Annie Lööfs förra pressekreterare.