Om  
Gustav Fridolin
Maria Ferm

Fridolin och Ferm blir rektorer för grön tankesmedja

Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin och ex-riksdagsledamoten Maria Ferm blir nya rektorer på Cogitoakademin.

Tidigare riksdagsledamoten Maria Ferm blir ny rektor vid Cogitoakademin tillsammans med maken Gustav Fridolin.
Tidigare riksdagsledamoten Maria Ferm blir ny rektor vid Cogitoakademin tillsammans med maken Gustav Fridolin.Foto: Henrik Montgomery/TT
Axel Hyttnäs Telin

Äkta makarna och MP-veteranerna Gustav Fridolin och Maria Ferm tar över rektorskontoret på Cogitoakademin – den gröna tankesmedjan Cogitos utbildningssatsning.

Fridolin är i dag svensk- och temalärare på Stadsmissionens folkhögskola, medan Ferm är operativ chef på Mediehuset Grön Press. Den nya rektorsduon tar över efter Lorentz Tovatt och Magda Rasmusson.

– Det ska bli så kul att göra grön folkbildning med nyfikna människor som vill utvecklas i sitt sätt att vara med och förändra världen, säger Fridolin och Ferm i en gemensam kommentar.

– Lorentz och Magda har etablerat Cogitoakademin som en självklar del av den svenska idéutvecklingens ekosystem. Vi är hedrade att få utveckla vidare akademin, vill jobba för att bredda målgruppen och satsa lite mer på kunskap om hur man bygger rörelse.

Nämnda personer

Gustav Fridolin

Svensk- och temalärare Stadsmissionens folkhögskola, rektor Cogitoakademin
Fil. kand i mellanösternkunskap (Stockholms uni., 2009), yrkesexamen som folkhögskolelärare (Linköpings uni., 2010)

Maria Ferm

Operativ chef Mediehuset Grön Press, rektor Cogitoakademin
Studier i språk, migration och globalisering (Malmö högskola)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00