Natoproposition läggs fram i riksdagen i mars

Utrikesminister Tobias Billström (M) presenterade på onsdagen regeringens första utrikesdeklaration och meddelade att Natopropositionen är att vänta på riksdagens bord i mars. Samtidigt ser S en oro för läget i Natoprocessen, och C önskar en tydligare markering om vikten av unionssamarbetet.

Natoprocessen har inte lagts på is, säger Tobias Billström (M) i den utrikespolitiska debatten efter deklarationen: ”Det har den inte alls. Vi har inte haft några politiska samtal därför att Turkiet själva har konstaterat att det inte har varit meningsfullt”.
Natoprocessen har inte lagts på is, säger Tobias Billström (M) i den utrikespolitiska debatten efter deklarationen: ”Det har den inte alls. Vi har inte haft några politiska samtal därför att Turkiet själva har konstaterat att det inte har varit meningsfullt”.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Miranda Olsson

I den årliga utrikesdeklarationen presenterar regeringen sina mål och prioriteringar för Sveriges utrikespolitik inför Sveriges riksdag och den diplomatiska kåren.

Redan på onsdagsmorgonen berättade utrikesminister Tobias Billström (M) i SVT om regeringens fokus på tre områden:

I deklarationen meddelade ministern sedan att regeringen avser att lämna propositionen om det svenska Natomedlemskapet till riksdagen i mars.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00