Ex-minister lämnar riksdagen

Karolina Skog (MP), tidigare miljöminister och för närvarande gruppledare, kommer snart att lämna riksdagen och politiken, skriver Sydsvenskan.

Karolina Skog (MP) vid statsministerns frågestund i dag den 9 december. Om en vecka har hon sin sista debatt i kammaren.
Karolina Skog (MP) vid statsministerns frågestund i dag den 9 december. Om en vecka har hon sin sista debatt i kammaren.Foto: Anders Wiklund/TT
Johan ManellRebecka Prahl

Miljöpartiets gruppledare Karolina Skog meddelade redan i somras att hon avser att lämna riksdagen efter nästa valet 2022. Men nu kommer beskedet att hon lämnar redan efter juluppehållet. 

Skälet till att hon vill sluta tidigare är att Miljöpartiet har gått i opposition.

– Mitt parti gör nu en enormt stor omställning från regeringsparti till oppositionsparti. Då känner jag att jag, som inte ska kandidera i nästa val, inte har det driv och den lust som man måste ha, säger Skog till Sydsvenskan.

Minister

Efter några år som kommunalråd i Malmö utsågs hon överraskande till miljöminister i Stefan Löfvens regering 2016. Den posten hade hon fram till Löfvens andra regering tillträdde i januari 2019.

Sedan dess har hon suttit i riksdagen och finansutskottet. Hon har också varit partiets ekonomisk-politiska talesperson och utsågs i februari i år till en av två gruppledare.

Hösten 2020 var hon med i kampen om att bli nytt kvinnligt språkrör. Men hoppade av efter att valberedningen nominerat Märta Stenevi. Men nu hoppar hon alltså av också sina politiska uppdrag.

– Efter många år i politiken har jag inte samma energi som tidigare, säger hon till Sydsvenskan.

Läs också

Utredare

Ett uppdrag som fortsätter även efter årsskiftet är det som utredare för en social bostadspolitik. Den utredningen ska vara klar i mars 2022.

Nämnda personer

Karolina Skog

Rådgivare i bostads- och stadsutvecklingsfrågor på Sveriges Stadsmissioner, PR-byrån A Beautiful Soup och till EU-kommissionen
Fil. mag i humanekologi (Lunds uni., 2002)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024