Det skulle bli en nystart – L mer splittrat än någonsin

KOMMENTAR. Erik Ullenhag ville bli en partiledare som pratar i längre meningar. Nu är det inte längre någon mening för honom att ställa upp. I stället blir det Nyamko Sabuni som får den delikata uppgiften att försöka ena det splittrade partiet.

När Erik Ullenhag tog tjänstledigt från ambassaden i Jordanien för att kandidera till ny partiledare för Liberalerna så var det nog inte det här han hade tänkt sig. Det som från början såg ut som en kassaskåpssäker seger slutar i ett bittert nederlag. 

Efter att 19 länsförbund ställt sig bakom Sabuni och bara 2 länsförbund ställt sig bakom Ullenhag nominerade valberedningen Nyamko Sabuni till ny partiledare. Ett dygn senare lämnade Erik Ullenhag beskedet att han hoppar av racet om partiledarposten.

Så vad var det då som gick snett för Erik Ullenhag? Mest troligt att han var fel kandidat vid fel tillfälle. På frågan om vad han kan bidra med till partiet har han i intervju efter intervju svarat att han vill bidra med mer eftertänksamhet och våga tala i längre meningar. Men det är fel läge för en så fluffig avsiktsförklaring.  

Login