Dan Eliasson slutar – hon tar över MSB

CHEFSBYTE. Dan Eliasson har valt att lämna rollen som generaldirektör för MSB efter den kritiserade resan till Kanarieöarna. Han ersätts av en av myndighetens avdelningschefer.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) generaldirektör Dan Eliasson valde att åka till Kanarieöarna över jul- och nyårshelgen. Agerandet mötte stark kritik och flera partiledare krävde Eliassons avgång. Dan Eliasson valde själv att lämna posten efter kritiken som framkommit.

– Det viktiga är inte jag som person. Det viktiga är hur vi som samhälle hanterar pandemin och att allt fokus är på den otroligt viktiga uppgiften. Skälet för mitt ställningstagande är att MSB som myndighet ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra sitt viktiga uppdrag. Det är därför som jag i dag har begärt förflyttning och att lämna uppdraget, sade Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

Ny tillförordnad generaldirektör på myndigheten är Camilla Asp. Hon har fram till nu varit chef för avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på myndigheten.

Login