Dag Larsson (S) avgår – inblandad i förundersökning om sexköp

Socialdemokraternas sjukvårdspolitiska talesperson Dag Larsson är med i polisens förundersökning mot en bordell på Östermalm i Stockholm. Han lämnar alla sina uppdrag tillsvidare.

I polisens förundersökningsmaterial mot en thaimassagesalong i Stockholm finns chattkonversationer mellan Dag Larsson och en anställd. 
I polisens förundersökningsmaterial mot en thaimassagesalong i Stockholm finns chattkonversationer mellan Dag Larsson och en anställd. Foto: Socialdemokraterna

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten och tillika sjukvårdspolitiska talespersonen Dag Larsson lämnar alla sina uppdrag efter att Aftonbladet under fredagen avslöjade att Larsson är inblandad i en förundersökning mot en misstänkt bordell.

Chattkonversation

Enligt Aftonbladet är Dag Larsson med i polisens förundersökningsmaterial mot en thaimassagesalong som fungerat som en förtäckt bordell på Östermalm i Stockholm. Massagesalongen stängde i januari i år efter polisens tillslag.

Tidningen skriver att det i förundersökningsmaterialet finns chattkonversationer mellan riksdagsledamoten och en massös, men att Dag Larsson inte är misstänkt för brott.

– Jag tror att någon har nyttjat mitt konto till att ha kontakt med någon person, det är vad jag tror, säger Larsson till tidningen.

”Inte gjort något olagligt”

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Stockholmsregionen dementerar Dag Larsson formellt att han skulle vara inblandad i brott:

”Jag har figurerat i en förundersökning. Jag har inte gjort något olagligt och det finns inga brottsmisstankar riktade mot mig. Jag bedömer dock att det här skadar förtroendet för mig som politisk företrädare”

”Av respekt för det uppdrag jag har som folkvald väljer jag att avgå från alla mina uppdrag omedelbart. Jag står inte heller till förfogande som kandidat i höstens val.”

Dag Larsson kandiderar heller inte i valet 2022.

M-topp misstänkt för sexköp

Som Altinget tidigare rapporterat avslöjades under fredagen även att Moderaternas SKR-ordförande Anders Knape är inblandad i en annan förundersökning mot bordellverksamhet i Karlstad. Också Knape har avsagt sig alla sina uppdrag tillsvidare, men nekar till brott.

Läs också

Nämnda personer

Dag Larsson

Tidigare riksdagsledamot (S), tidigare landstingsråd (S), Stockholm
Gymnasielärare i samhällskunskap och historia (Stockholms lärarhögskola, 1993)

Anders Knape

Ledamot kommunfullmäktige i Karlstad

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00