Altinget förvärvar Mandag Morgen

MEDIER. Altinget i Danmark övertar delar av mediebolaget Mandag Morgens danska verksamhet. Rasmus Nielsen, ägare av Altinget, menar att affären bygger på ömsesidigt förtroende och respekt.

Köpet innebär den största konsolideringen av seriösa danska nischmedier med starka publicistiska ambitioner, enligt parterna.

Tisdagen den 20 december 2016 tar Altinget över den danska verksamheten i Mandag Morgen, som omfattar veckobrevet Mandag Morgen, webbplatsen www.mm.dk samt verksamheten i tankesmedjan Monday Morning med analyser, rådgivning, projektledning, publikationer, konferenser och evenemang. Verksamheterna i Mandag Morgen som berörs av förvärvet har cirka 35 anställda. 

Den internationella verksamheten i Mandag Morgen, som utvecklats under namnet Sustainia och har cirka 20 anställda, kommer att fortsätta som tidigare under Erik Rasmussen ägo. Sustainia genomför under 2017 en ambitiös global satsning.

Tankar om en potentiell förändring av ägandet av medieföretaget Mandag Morgen och tankesmedjan har pågått under en längre tid, enligt Monday Mornings grundare och ägare sedan 27 år, Erik Rasmussen.

– Personligen kan jag inte tänka mig en bättre och mer naturlig partner än Altinget för att sälja en del av mitt livsverk.

En bra matchning

Genom förvärvet och bildande av bolaget Mandag Morgen ApS blir Alltingets styrelseordförande Per Mikael Jensen, också ordförande i Mandag Morgen.

– Få andra medier än Altinget – om ens några – har lyckats leverera unikt innehåll till en mycket omdömesgill, nyfiken och kunnig publik. Det kan vi förbättra ytterligare med förvärvet av Mandag Morgen. Vi ser fram emot att både driva Mandag Morgen som ett självständigt bolag och att skörda frukterna av uppenbara samarbetsmöjligheter, säger han.

Utgivare och chefredaktör för Mandag Morgen i Danmark i dag, Lisbeth Knudsen, blir också chefredaktör och chef för det nya bolaget.

– Jag har känt Altingets ägare, Rasmus Nielsen, i många år och har stor respekt för vad han har åstadkommit. Jag ser därför fram emot samarbetet. Altingets utveckling är något av det mest spännande som hänt på marknader för seriösa nischmedier de senaste åren, säger hon.

Nämnda personer

Rasmus Nielsen

Ägare och styrelseordförande Alrow Media, utgivare och ägare Altinget och Mandag Morgen
Journalistik (Danmarks Journalisthøjskole, 1983)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00