AF: Nyttigt med omfattande översyn

ARBETSLIV. En omfattande utredning om Arbetsförmedlingens uppdrag tillsätts. Utredaren ska inte enbart granska om myndighetens uppdrag är ändamålsenligt utan komma med förslag om hur hela arbetsmarknadspolitiken kan bli mer effektiv.

Det har hunnit bli många turer kring utredningen om Arbetsförmedlingen, men under tisdagen presenterades direktiven till den översyn som framförallt Moderaterna länge efterfrågat.

– Det här är ett svar på riksdagens tillkännagivande där man vill ha en bred översyn av Arbetsförmedlingen, poängterade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), under pressträffen.  

Före valet drog Alliansen igång en utredning om Arbetsförmedlingen som den rödgröna regeringen sedan stoppade efter maktskiftet. I ett tillkännagivande krävde riksdagen att utredningen skulle återupptas, men i april förra året gjorde regeringen i en skrivelse till riksdagen klart att det inte skulle bli någon omstart. Men så ändrade sig Ylva Johansson och under Almedalsveckan förra året utlovades en ny utredning. Men sedan dröjde det alltså nästan ett år, trots upprepade ifrågasättanden från framförallt moderathåll, innan direktiven kom på plats.

Login