Åsa Lindhagen (MP) lämnar riksdagen för Stockholm: ”Enorm möjlighet att påverka”

Tidigare finansmarknads- och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) återvänder till kommunpolitiken för att bli borgarråd i Stockholms stad. Frågan kom i ett ”ganska sent skede”, säger Lindhagen till Altinget.

Åsa Lindhagen (MP) fick i ett sent skede frågan om att bli borgarråd i Stockholms stad. Nu lämnar hon sin riksdagsplats.
Åsa Lindhagen (MP) fick i ett sent skede frågan om att bli borgarråd i Stockholms stad. Nu lämnar hon sin riksdagsplats.Foto: Henrik Svensson Karlsson/Miljöpartiet de gröna
Miranda OlssonAnton Säll

För två veckor sedan meddelades att den återvalda riksdagsledamoten och tidigare ministern Åsa Lindhagen tar plats i justitieutskottet och blir Miljöpartiets talesperson i jämställdhetsfrågor och barnrätt. 

Nu står det i stället klart att Lindhagen blir borgarråd i den rödgröna koalitionen som tar över styret i Stockholms stad. Med 53 av 101 mandat får styret, bestående av S, V och MP, majoritet i fullmäktige.

– Det här är en enorm möjlighet att vara med och påverka politiken. Vi ska med V och S fortsätta kraftfulla satsningar på att få ner utsläppen i Stockholm, säger Lindhagen till Altinget.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00