Tidigare V-topp tar kliv över till odlat kött och inhemsk solenergi

Jens Holm klev av riksdagspolitiken i protest mot Vänsterpartiets vägval i klimatfrågorna. Nu har den tidigare klimat- och miljöpolitikern fått nytt jobb inom påverkansbranschen.

Jens Holm klev av rollen som talesperson och valde att inte kandidera i riksdagsvalet efter oenigheter om partiets vägval i klimatpolitiken.<br>
Jens Holm klev av rollen som talesperson och valde att inte kandidera i riksdagsvalet efter oenigheter om partiets vägval i klimatpolitiken.
Foto: Agnes Stuber
Jacob Hederos

Förutom det politiska uppdraget i Stockholms stad kommer den tidigare talespersonen och Trafikutskottsordföranden Jens Holm att framöver bedriva påverkansarbete för att underlätta för den europeiska solenergimarknaden genom branschsamarbetet ESMC.

Han kommer även arbeta för start-up-bolaget Re:meat, som har som ambition att bli Sveriges första tillverkare av odlat kött, som odlats av djurceller utan slakt.

Uppdraget för de europeiska solenergiproducenterna innebär bland annat att han hoppas att EU beslutar om underlättade produktionsvillkor, genom statsstöd, till organisationens medlemmar. 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00