Norrköping använder Äldreomsorgslyftet till att köpa biobiljetter

Norrköpings kommun väljer nu att bjuda alla sina anställda vid vård- och omsorgskontoret på bio. Det betalas genom den statliga satsningen Äldreomsorgslyftet som betalas ut av Socialstyrelsen. 

Foto: Adam Hinton/Sony Pictures Classics/AP
Josefin Lingström

Kommunen bjuder in till biovisning under december för att se den Oscarsbelönade filmen The Father som porträtterar demenssjukdom. De drygt 1 500 anställda inom vård- och omsorg kommer kunna se filmen gratis på en biograf genom att det finansieras av Äldreomsorgslyftet. 

Syftet med att kommunen erbjuder filmen på bio är att inspirera till samtal kring äldrevården generellt och demenssjukdom specifikt.

– Det är väldigt positivt att vi som medarbetare på vård- och omsorgskontoret ges möjlighet att få se denna film, där vi får inblick utifrån den enskildes perspektiv. Vilket kan skapa ökad förståelse och förutsättningar att möta demenssjuka i vardagen, säger Lina Fahlén, chef för verksamhetsutveckling på vård- och omsorgskontoret, i ett pressmeddelande.

Syftet med statsbidraget Äldreomsorgslyftet är att stärka kompetensen inom kommunalt finansierad vård och omsorg genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att utbilda sig på arbetstid för att stärka kompetensen.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00