L: Informationsplikten är en röd linje

Liberalerna kommer att dra en röd linje i förhandlingarna om informationsplikten. Det har partiets landsmöte nu beslutat. Även bibliotekspersonal ska ingå bland yrkesgrupperna som undantas från plikten. 

Informationsplikten är en av de mest problematiska punkterna som Liberalerna gått med på i Tidöavtalet, anser Jan Jönsson, oppositionsborgarråd i Stockholm.
Informationsplikten är en av de mest problematiska punkterna som Liberalerna gått med på i Tidöavtalet, anser Jan Jönsson, oppositionsborgarråd i Stockholm.Foto: Fredrik Sandberg / TT
Louise Carlsson-Örning

LINKÖPING. Liberalerna kommer inte att gå med på ett införande av informationsplikt om det inte görs med undantag för vissa yrkeskategorier. Den som bryter mot plikten ska inte heller få några påföljder. Det beslutade partiet på landsmötet under fredagen, vilket Altinget tidigare rapporterat varit på gång.

– Informationsplikten är förmodligen en av de mest problematiska punkterna som Liberalerna gått med på i Tidöavtalet, säger Jan Jönsson, oppositionsborgarråd i Stockholm, i samband med debatten. Han är en av de som riktat stark kritik mot införandet av en informationsplikt. 

Jan Jönsson, riksdagsledamoten Anna Starbrink och den tidigare riksdagsledamoten Roger Haddad är några av de som är nöjda med att Liberalerna nu drar en tydlig gräns för vad partiet kommer gå med på i regeringen. 

Altinget logoOmsorg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget omsorg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00