Tidigare miljöpolitiker (V) har hittat nytt jobb

Elin Segerlind lämnade riksdagen i höstas efter en mandatperiod. Nu är hon ny kommunikatör på Wargön innovation.

Axel Hyttnäs Telin

Under de senaste fyra åren har Elin Segerlind suttit på ett av V:s mandat i riksdagen, där hon tillbringade sin tid i miljö- och jordbruksutskottet samt var miljöpolitisk talesperson för partiet.

I november tillträdde hon som ny kommunikatör på Trollhättanbaserade Wargön innovation, vars syfte är att stötta företag och offentliga aktörer i att utveckla nya hållbara material.

– Elin är en spetsrekrytering som kan bidra med både vass kommunikation och till Wargön innovations ambition att vara nationell och internationell spetsmiljö för industriell textilsortering och cirkulär omställning, säger verksamhetsledaren Markus Danell i ett pressmeddelande.

Kommunikatörsbakgrund

Segerlind har en bakgrund som kommunikatör för Vänsterpartiet i Trollhättan. Innan dess var hon i flera år frilansade journalist för Sveriges Radio.

– Jag är otroligt glad över att få bli en del av Wargön innovation. Det ger mig möjlighet att slå samman mina erfarenheter och kunskaper ifrån riksdagen med mina erfarenheter som journalist och kommunikatör, det kan egentligen inte bli bättre, säger hon.

Nämnda personer

Elin Segerlind

Tidigare riksdagsledamot (V)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00