Tidigare M-topp tar över C-knuten tankesmedja

NAMNNYTT. Liberala och gröna tankesmedjan Fores vill förstärka sitt liberala ben. Valet av ny vd efter Mattias Goldmann föll på en av arkitekterna bakom omgörningen av Moderaterna och Alliansregeringen.

– Fores är ju en grön och liberal tankesmedja. Vi känner att vi är väldigt duktiga och har en stark profil inom det gröna området. Det styrelsen har tyckt har varit angeläget är att stärka den liberala profilen i en tid när antiliberala krafter breder ut sig i Europa och Sverige inte minst. Så det är den profilen vi har sökt, säger styrelseordföranden Lars Weinehall till Altinget.

Valet föll till slut, efter en nomineringsprocess som pågått sedan i oktober när tidigare vd:n klev av, på tidigare moderata toppolitikern Ulrica Schenström.

– Vi har haft enastående mycket kompetenta personer och kandidater som har varit intresserade. Jag tror att vi hade en lista på 40 namn, så det har varit mycket jobb att komma till beslut. Det betyder också att det har varit väldigt hög kompetens på dem som har sökt, säger Lars Weinehall och fortsätter:

– Det tyder på att man uppfattar att vara vd på en tankesmedja är något annat än att ha ett chefsjobb i offentlig verksamhet, om man säger så. Och det betyder också att Fores har ett högt anseende.

Login