Om  
Eva Färnstrand
Erik Brandsma

Sveaskogs ordförande lämnar – hon föreslås ta över

Inför årsmötet den 27 april föreslås nu en ny ordförande till den statliga skogsjätten. Föreslagen att ta över Eva Färnstrands stol är tidigare vd:n för Akademiska hus.

Jacob Hederos

Kerstin Lindberg Göransson, som är nuvarande styrelsens vice ordförande, föreslås få uppdraget av regeringen att ta över klubban från Eva Färnstrand vid årsmötet den 27 april.

Färnstrand, som tidigare bland annat jobbat för skogsjättarna SCA och Södra, lämnar uppdraget på egen begäran enligt bolaget.

– Efter tretton år i Sveaskogs styrelse och fem år som ordförande, känns det som en bra tidpunkt för mig att sluta, eftersom Sveaskog har slagit in på en väg som jag tror mycket på och det finns en mycket kompetent ledning, med den nye vd:n Erik Brandsma i spetsen, och en erfaren styrelse på plats, säger Eva Färnstrand i en skriftlig kommentar.

I styrelsen sitter förutom Färnstrand och Lindberg Göransson i dag Marie Berglund, Johan Kuylenstierna, Leif Ljungqvist, Sven Wird, Elisabet Salander Björklund och Christina Lindbäck.

Nämnda personer

Eva Färnstrand

Tidigare styrelseordförande Sveaskog
Master kemiingenjör (KTH, 1976)

Erik Brandsma

Vd Sveaskog
Master i naturresursförvaltning (Simon Fraser University, 1991)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024