”Skogsstyrelsens frågor förtjänar ett svar”

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist vill att regeringen förtydligar vad man vill med skogspolitiken – och får fullt stöd från Socialdemokraternas Anna-Caren Sätherberg. ”Jag tror ingen förstår vad regeringen egentligen vill när det gäller skogen”, säger hon.

"Vad vi får göra nu är att först se hur pass fort som regeringen avser att svara. Sedan får vi som opposition agera, ställa frågor och kalla ministern till utskottet. Skogsstyrelsens frågor förtjänar ett svar." säger Socialdemokraternas Anna-Caren Sätherberg.
"Vad vi får göra nu är att först se hur pass fort som regeringen avser att svara. Sedan får vi som opposition agera, ställa frågor och kalla ministern till utskottet. Skogsstyrelsens frågor förtjänar ett svar." säger Socialdemokraternas Anna-Caren Sätherberg.Foto: Lars Schröder/TT
Johanna Alskog

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist har vänt sig till landsbygds- och infrastrukturdepartementet med en vädjan om att regeringen förtydligar de motsägelsefulla politiska signalerna om hur skogar med höga naturvärden ska hanteras.

– Vi efterfrågar tydlighet. Det här är en laddad fråga milt uttryckt, säger generaldirektör Herman Sundqvist i en intervju med Altinget och konstaterar att skogspolitiken inte sitter ihop.

{{toplink}}
Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
Läs också

0:000:00