SKB plockar ny vd från Trafikverket

Svensk kärnbränslehantering har nu hittat en efterträdare till förra vd:n Johan Dasht som gick över till Vattenfall vattenkraft i december förra året. Stefan Engdahl, i dag planeringsdirektör på Trafikverket, blir ny vd.

Johanna Alskog

I december förra året lämnade Johan Dasht vd-stolen på SKB för att bli ny vd på Vattenfall vattenkraft. Nu har SKB hittat en ny ordinarie vd: Stefan Engdahl. Han tillträder sin nya tjänst i oktober.

Engdahl är i dag planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart på Trafikverket.

– Stefan Engdahl har en gedigen erfarenhet av att leda stora program och infrastrukturprojekt i en verksamhet som påverkas av politiska beslut. Han har också stor vana av affärsmässiga förhandlingar och dialoger. Den här erfarenheten i kombination med ett resultatorienterat ledarskap är viktigt i den intensiva fas SKB befinner sig i, säger Torbjörn Wahlborg, produktionschef vid Vattenfall, i ett pressmeddelande.

Vattenfall är den största delägaren i SKB och har lett rekryteringen av ny vd, enligt pressmeddelandet.

Tillförordnad vd har varit Jessica Palmqvist.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00