SD: Busch följer inte Tidöavtalet

I onsdags höll Ebba Busch och Romina Pourmokthari en presskonferens om regeringens första hundra dagar inom klimat- och energiområdet. Nu anklagar SD:s miljöpolitiska talesperson ministrarna för att ha frångått Tidöavtalet. ”Här har man misslyckats”, säger Martin Kinnunen.

Sverigedemokraterna reagerade under onsdagskvällen på att regeringen ska ha bytt ut information i presentationen som de var överens om. Till höger: SD:s markering i regeringens presentation.<br>
Sverigedemokraterna reagerade under onsdagskvällen på att regeringen ska ha bytt ut information i presentationen som de var överens om. Till höger: SD:s markering i regeringens presentation.
Foto: Montage: Ninni Andersson/Regeringskansliet, Sverigedemokraterna
Jacob Hederos

Efter 100 dagar i regeringsställning har Tidöpartierna den senaste veckan samlat presskåren för att redogöra för de insatser som hittills vidtagits inom de sju olika politikområden som avtalet omfattar.

Men efter energi- och näringsminister Ebba Buschs (KD) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtaris (L) presentation i onsdags slår samarbetspartiet SD:s talesperson på området – Martin Kinnunen – bakut.

– För SD:s del är det viktigt att man följer ingångna avtal. Här har man misslyckats, säger han till Altinget. 

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00