Röstade ja för ett halvår sedan – nu kritiserar KD sitt eget beslut

Strax före sommarledigheten i juni 2021 ställde sju av åtta riksdagspartier sig bakom det föreslagna rambeslutet för reduktionsplikten de kommande åren. Men efter bara ett halvår backar Kristdemokraterna. ”Det är en omsvängning, absolut” säger trafikpolitiska talespersonen Magnus Jacobsson till Altinget.

Ebba Busch var tydlig med partiet fortsatt står bakom 2030-transportmålet, men den trafikpolitiska talespersonen ser samtidigt svårigheter med att kunna nå det. <br>
Ebba Busch var tydlig med partiet fortsatt står bakom 2030-transportmålet, men den trafikpolitiska talespersonen ser samtidigt svårigheter med att kunna nå det.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Jacob Hederos

Beslutet om reduktionsplikt är en viktig pusselbit i kalkylen för hur klimatmålet för transporterna ska kunna nås till år 2030. Sju av åtta partier ställde sig i somras bakom beslutet om en inriktning mot en inblandning på 66 respektive 28 procents biodrivmedel i dieseln och bensinen till år 2030.

I debatten i kammaren sade KD:s miljöpolitiska talespersonen Kjell-Arne Ottosson:

– Kristdemokraterna anser att reduktionsplikten bör betraktas som ett av de viktigaste styrmedlen om sektorsmålet för transporter ska kunna uppnås till 2030.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00