Om  
Maria Wetterstrand
Mikael Berggren

Nytt uppdrag för Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand, vd för Miltton Europe i Bryssel och före detta miljöpartistiskt språkrör, är ny ledamot i styrelsen för Ecoclime group.

Sedan Wetterstrand lämnade partipolitiken år 2011 har hon engagerat sig i flera styrelser på klimatområdet, bland andra Cortus Energy. I dag är hon styrelseledamot i Climateview och sitter i programstyrelsen för forskningsprogrammet Mistra Digital Forest. Hon var också med och författade rapporten ”Idéer för ett starkare Sverige – Omstartskommissionen”.

Ecoclime Group är en koncern som tar fram produkter och tjänster på områden som cirkulär energi, ventilation och elteknik för fastigheter.

– Att använda energi effektivt är viktigare än någonsin i ljuset av både klimatförändringarna och den energikris som är effekten av Rysslands invasion av Ukraina. Det här uppdraget kommer att ge mig möjlighet att stötta den utvecklingen med mina kunskaper om politik och samhälle, samtidigt som jag är övertygad om att jag kommer att lära mig mycket själv om utmaningar och möjligheter inom energieffektiviseringsbranschen, säger Maria Wetterstrand i ett pressmeddelande.

Ny i styrelsen är också Mikael Berggren, vd för Enaco-koncernen.

Nämnda personer

Maria Wetterstrand

Vd Miltton Europe i Bryssel, styrelseledamot Climateview
Master i ekologisk zoologi (Göteborgs uni. 2001)

Mikael Berggren

Koncernchef Enaco, styrelseledamot Ecoclime group

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00