Om  
Ibrahim Baylan

Nilsson ut – Baylan in som landsbygdsminister

S-ministern Jennie Nilsson lämnar över till sin näringsdepartementskollega Ibrahim Baylan och återgår till sin riksdagsplats för att säkerställa att Socialdemokraterna är fulltaliga. ”När vi nu går in i talmansrundor, och skarpa voteringar i riksdagen, så behövs alla 100 socialdemokratiska mandat,”  skriver Nilsson i en kommentar.

Jacob HederosSanna Rayman

Som Altinget rapporterade tidigare i veckan blir det nu så att landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) lämnar sin ministerpost för att åter bli riksdagsledamot. Det bekräftar hon nu för Dagens Nyheter.

– Jag har beslutat att lämna in mitt entledigande som statsråd för att återinträda i riksdagen. Därmed kan jag säkerställa att riksdagen är fulltalig i de voteringar som ska göras framöver, säger hon.

Nilsson säger vidare att detta sker på eget initiativ, men att hon har diskuterat saken med Stefan Löfven och att de är överens om att läget kräver att hon avgår. Frågan om Nilsson återfår sin ministerpost vid en ny S-regering hänvisar hon till en eventuell framtida statsminister Stefan Löfven.

Under tiden övertar näringsminister Ibrahim Baylan ansvaret för de frågor som Jennie Nilsson haft på sitt bord, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

– Fram till att en ny regering kan tillträda kommer näringsminister Ibrahim Baylan att ansvara för de viktiga frågor som jag hittills legat på mitt bord. Det kommer att gå alldeles utmärkt, skriver Jennie Nilsson på sin Facebook-sida.

Nämnda personer

Ibrahim Baylan

Tidigare näringsminister (S)
pol. mag. (Umeå universitet, 1999)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024