Om  
Linus Lakso

MP-ledamot drar tillbaka kandidatur – backar Helldén

Miljöpartiets energipolitiska talesperson Linus Lakso ville ta över språkrörsposten efter Per Bolund. Men efter att partiets valberedning i dag presenterat sitt förslag drar Lakso nu tillbaka sin kandidatur.

Linus Lakso har suttit i riksdagen sedan valet 2022.
Linus Lakso har suttit i riksdagen sedan valet 2022.Foto: Christine Olsson/TT, Miljöpartiet
Miranda Olsson

Linus Lakso är partiets energipolitiska talesperson och meddelade i augusti att han kandiderar till språkrörsposten när Per Bolund lämnar i samband med höstens kongress. 

Efter valberedningens beslut att i stället föreslå Stockholmspolitikern Daniel Helldén väljer Lakso nu att backa från sin kandidatur. 

”Jag tycker att valberedningen har landat i ett utmärkt förslag. Därför kommer jag att dra tillbaka min kandidatur och stötta Daniel Helldén som språkrör, skriver han i ett Facebookinlägg.

Linus Lakso var Miljöpartiets tillförordnade partisekreterare efter att Märta Stenevi tillträdde som språkrör 2021. Han har tidigare varit partiets gruppledare i Eskilstuna och valdes in i riksdagen efter det förra riksdagsvalet.

”Jag har hunnit jobba med Daniel ett tag i riksdagen. (...) Jag tror att Daniel, med en tydlig miljöprofil precis som jag förespråkar, kommer att kunna lyfta paritet till de opinionssiffror vi vet att vi har potentialen att nu”, skriver han.

Läs också

Nämnda personer

Linus Lakso

Riksdagsledamot (MP), energi- och trafikpolitisk talesperson
Energiingenjör (Umeå uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00