Om  
Isabella Lövin
Per Bolund

Ministrarna Lövin och Bolund toppar listan i Stockholm

Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad har fastställt sin riksdagslista och toppar laget med språkröret tillika klimatminister Isabella Lövin, finansmarknadsminister, Per Bolund, migrationspolitiska talespersonen och riksdagsgruppledaren Maria Ferm samt näringspolitiska talespersonen Lorentz Tovatt.

Mattias Croneborg

 – Under våra år i regering har Miljöpartiet påbörjat arbetet med att ställa om Sverige till världens första fossilfria välfärdssamhälle. Vi har genomfört mycket men vi har fortfarande stora utmaningar framför oss. Jag är glad över att jag har fått förtroendet att även i fortsättningen vara med om att driva det här arbetet. Inte för min egen skull, utan för planeten, våra barn och barnbarn, säger Isabella Lövin.

– Jag är stolt och tacksam för att få toppa riksdagslistan tillsammans med vårt språkrör Isabella Lövin. Klimatet kan inte vänta, nu laddar vi för att få möjlighet att fortsätta leverera grön politik för att steg för steg ställa om till en hållbar utveckling, säger Per Bolund.

– Jag kommer arbeta hårt för ett hållbart och mer medmänskligt samhälle, istället för svartmålning av Sverige och hets mot flyktingar. Jag är tacksam och hedrad för förtroendet. Det är nu det gäller! säger Maria Ferm.

– Väldigt glad och tacksam för förtroendet. Jag kommer göra mitt yttersta för att klimat- och miljöfrågorna hamnar i centrum för valdebatten och satsa allt på maximalt grönt avtryck nästa mandatperiod. Den gröna omställningen är bara påbörjad, säger Lorentz Tovatt.

 

Nämnda personer

Isabella Lövin

Medordförande Friends of Ocean Action, kandidat till Europaparlamentsvalet (MP)
Filmvetenskap, statsvetenskap, sociologi och italienska (Stockholms uni.,1981–1985), statsvetenskap (Università di Bologna, 1986–1987), radioproducentutbildning (Dramatiska Institutet 1992–1994)

Per Bolund

Tidigare språkrör Miljöpartiet, miljö- och klimatminister, vice statsminister, riksdagsledamot
Fil. mag i biologi (Stockholms uni. och Stirling uni. i Skottland 1996), doktorandutbildning i systemekologi (Stockholms uni., 2000-2002)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00