Minimal politisk stab runt klimat- och miljöministern

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) har två statssekreterare, stabschef, pressekreterare, presschef och fyra politiskt sakkunniga på plats. Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) har än så länge endast en statssekreterare och en pressekreterare – de politiskt sakkunniga dröjer.

Det saknas inte press på klimat- och miljöminister Romina Pourmokthari (L). Däremot saknar hon än så länge politiskt sakunniga vid sin sida – de kommer först efter årsskiftet.
Det saknas inte press på klimat- och miljöminister Romina Pourmokthari (L). Däremot saknar hon än så länge politiskt sakunniga vid sin sida – de kommer först efter årsskiftet. Foto: Henrik Montgomery/TT
Johanna Alskog

Ännu finns inga politiskt sakkunniga på plats på miljödepartementet. Det bekräftade statssekreterare Daniel Westlén för Altinget vid vindkraftsbranschens konferens förra veckan. Det innebär att klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtaris (L) stab fortfarande är mycket liten. Det är statssekreteraren och pressekreteraren Niki Westerberg.

Den begränsade staben ska stärkas upp med två politiskt sakkunniga, enligt Niki Westerberg. Men det dröjer tills efter nyår innan de tillträder.