Miljömålsberedningens ordförande: ”Det kommer inte bli jättelätt”

Miljömålsberedningen ska ta fram en strategi för hur Sverige ska klara sina åtaganden för biologisk mångfald samt uppnå en ökad kolsänka. I uppdraget från regeringen ingår att ta hänsyn till uppbyggnaden av totalförsvaret, men också ett mandat att föreslå ändringar i miljömålssystemet.

Försvarsmakten behöver tillgång till naturen. Det ska Miljömålsberedningen ta hänsyn till i sitt nya uppdrag. Övning på Tofta skjutfält, Gotland.
Försvarsmakten behöver tillgång till naturen. Det ska Miljömålsberedningen ta hänsyn till i sitt nya uppdrag. Övning på Tofta skjutfält, Gotland.Foto: Tomas Oneborg/Svd/TT
Johanna Alskog

Den parlamentariska miljömålsberedningen har fått ett nytt uppdrag från regeringen. De nuvarande ledamöterna har ett mandat som visserligen sträcker sig till årsskiftet, men det är ändå inte aktuellt att starta upp kommittén i nuläget. Det säger ordföranden Emma Nohrén till Altinget.

– Det kommer inte bli något möte förrän efter valet och arbetet lär komma igång någon gång i mitten på hösten. Jag håller på att sätta mig in i uppdraget. Jag ska också sätta upp ett kansli, säger hon.

Med all sannolikhet kommer flera partier att byta ut sin eller sina ledamöter i kommittén efter valet.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00