Miljö- och jordbruksutskottets ordförande tar ledigt

LEDIGHET. Kristina Yngwe (C), ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, ska snart gå på föräldraledighet. Partikollegan Ulrika Heie kommer att ta över ordförandeklubban.

I april ska Centerns landsbygdspolitiska talesperson Kristina Yngwe bli mamma och har därför ansökt om och fått beviljat ledighet för perioden från den 7 april till 29 november.

Yngwe sitter i riksdagen sedan år 2014. Hon har varit ledamot i miljö- och jordbruksutskottet sedan 2015. Sedan 2018 är hon ordförande i utskottet.

De kan kliva in istället

Först på tur att ersätta henne i riksdagen under ledigheten är Stina Larsson, som är andra vice ordförande i kommunstyrelsen i Kävlinge.

Yngwe är ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Den rollen kommer partikollegan Ulrika Heie, ordinarie ledamot i utskottet, att ta över under Yngwes föräldraledighet, meddelar Yngwe i ett sms till Altinget.

Forrige artikel SGU byter generaldirektör SGU byter generaldirektör Næste artikel Petroleumbranschen vill ha uppdaterad beredskap för drivmedel Petroleumbranschen vill ha uppdaterad beredskap för drivmedel
Fortsatt pressat på miljödepartementet

Fortsatt pressat på miljödepartementet

VITESHOT. Hot om vite från Arbetsmiljöverket har fått miljödepartementet att förbättra arbetsmiljön, enligt facket. Men departementets egna utredningar pekar på att tjänstemännens arbetsbörda fortsatt är alldeles för hög.
– Jag undrar ärligt över hur det ska gå, säger ST-ordförande Anna Forssblad.