Kritikerna får gehör – åtgärdsprogrammen för vatten ska prövas

Vattenmyndigheternas åtgärdsprogram för perioden 2021-2027 ska prövas av regeringen. Det beskedet kom från miljödepartementet på måndagen – mindre än två dagar innan de nuvarande programmen löper ut.

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) och regeringen har landat i att de fem vattenmyndigheternas åtgärdsprogram för vattenförvaltningen till och med år 2027 ska prövas. Det meddelade miljödepartementet på måndagen.<br>
Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) och regeringen har landat i att de fem vattenmyndigheternas åtgärdsprogram för vattenförvaltningen till och med år 2027 ska prövas. Det meddelade miljödepartementet på måndagen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Regeringen ska pröva de fem vattenmyndigheternas åtgärdsprogram för vattenförvaltningen för perioden 2021-2027. Det meddelade regeringen strax efter lunch på måndagen – mindre än två dagar innan det nuvarande programmet löper ut.

Åtgärdsprogrammen är kopplade till EU:s vattendirektiv och löper i cykler om sex år, det vill säga att vart sjätte år ska ett reviderat åtgärdsprogram komma på plats.