Klimatet ska rädda MP

VAL. Miljöpartiet vill rädda klimatet och det ska rädda partiet. Det är på klimatfrågan som MP kommer att lägga sitt främsta krut i valrörelsen och som ska få partiet över spärren.

Miljöpartiet går knackigt i mätningar inför valet. Åren i regeringsställning har inneburit att partiet har tappat i opinionen. Detta trots att partiet fått igenom en del satsningar på just klimatområdet. Ändå väljer MP att satsa vidare på klimatspåret för att locka väljare, trots att frågor som lag och ordning, integration och sjukvård ligger betydligt högre när väljarna får lista sina viktigaste områdena.

– Miljö och klimat är grunden för alla frågor. Klarar vi inte klimatutmaningen på sikt kommer vi ha enorma utmaningar både för mänsklighetens överlevnad och för välfärd och trygghet. Vi har politik inom alla områden också, säger Amanda Lind (MP), partisekreterare till Altinget.

Trots det, för Miljöpartiet, dystra opinionsläget är det ett ambitiöst procentmål partiet har satt upp. Partiet vill bli större än vid valet 2014, då MP fick 6,9 procent av rösterna.

Login