Jens Holm kan byta från riksdagen till kommunfullmäktige

Jens Holm lämnade riksdagspolitiken i protest mot Vänsterpartiets kursändring i klimatpolitiken. Nu ser han ut att få en plats i kommunfullmäktige i Stockholms stad.

"Jag vill sluta med flaggan i topp." sade Holm när han klev av riksdagspolitiken. Nu ser han ut att kliva in i kommunpolitiken i Stockholm.
"Jag vill sluta med flaggan i topp." sade Holm när han klev av riksdagspolitiken. Nu ser han ut att kliva in i kommunpolitiken i Stockholm.Foto: Agnes Stuber
Johanna Alskog

Vänsterpartiet gjorde ett framgångsrikt kommunval i Stockholm och blir tredje största parti med 16 mandat. Det innebär att Jens Holm, som står på plats 16 på partiets valsedel i Stockholms stad, ser ut att få en plats i kommunfullmäktige – med förbehållet att någon kryssar sig förbi.

Därmed håller sig Jens Holm kvar i politiken, efter att ha lämnat riksdagspolitiken i protest mot Vänsterpartiets kursändring i klimatpolitiken.

Oväntad plats

Han räknade inte med att Vänsterpartiet skulle göra en såpass starkt val att han skulle få en plats, skriver han i ett sms till Altinget, men tycker att det ska bli kul att ta plats i kommunfullmäktige. ”Finns stort värde i att skapa mer rättvisa och klimatomställning i landets huvudstad”, skriver han.

Nämnda personer

Jens Holm

Styrelseordförande Stockholms hamn AB, hållbarhetsansvarig ESMC
fil. mag. i sociologi (Uppsala uni., 1996)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00