Generalsekreterare lämnar V&A för Vetenskapsrådet

Efter 18 år på Vetenskap och allmänhet lämnar generalsekreteraren Cissi Askwall dem för en tjänst på Vetenskapsrådet.

Anders Gustafsson

I sin nya roll på Vetenskapsrådet ska Cissi Askwall samordna arbetet med att utveckla en nationell plattform för vetenskap och forskningsresultat.

– Jag kommer att sakna det nära samarbetet med alla engagerade medlemmar och med alla kreativa och kunniga kollegor på VA:s kansli. Samtidigt kan det kanske finnas samarbetsmöjligheter framöver, säger Cissi Askwall i ett pressmeddelande

Fler tunga uppdrag

Vetenskap och allmänhet är en ideell förening som jobbar för öppenhet och dialog mellan forskare och allmänheten. Cissi Askwall har varit gs under 12 av sina 18 år hos föreningen.

Förutom nämnda uppdrag sitter hon i styrelsen för Ideell arena och Örebro universitet. Hon är också invald i Kungliga skogs- och lantbruksakademins Allmänna avdelning.

– Cissi Askwall har gjort en väldigt fin insats för Vetenskap & Allmänhet under många år. Vi tackar henne och önskar all framgång i den viktiga uppgift som nu som blir hennes ansvar, säger ordförande Ann Fust i samma pressmeddelande.

Tillsammans med vice ordförande David Samuelsson börjar Ann Fust nu arbetet med att rekrytera en ny gs till Vetenskap och allmänhet.

Nämnda personer

Cissi Billgren Askwall

Nationell samordnare Vetenskapsrådet
Journalistik (Göteborgs uni.), ledarskap för civilsamhälle (Örebro uni.), teologi (Ersta Sköndal Bräcke högskola), statsvetenskap (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00