Om  
Sven-Erik Österberg

Före detta S-topp går till Kreab

Pr-byrån Kreab rekryterar den tidigare finansmarknadsministern och landshövdingen Sven-Erik Österberg (S). ”Det här är lite ny mark och det passar bra i min situation” säger han till Dagens Opinion.

Sven-Erik Österberg.
Sven-Erik Österberg.Foto: Pontus Lundahl/TT
Sofia Martinson

Sven-Erik Österberg har varit riksdagsledamot i 16 år, statsråd i Göran Perssons regering samt landshövding i både Norrbotten och Stockholm. När han nu lämnar rollen som ordförande för Finansinspektionens styrelse har han tackat ja till ett deltidsuppdrag för pr-byrån Kreab.

– De (Kreab) hörde av sig och undrade om jag kunde tänka mig att jobba i några projekt. Så jag var dit för några månader sedan och tänkte att jag har ju inte så mycket för mig när jag slutat som ordförande för Finansinspektionen, säger Sven-Erik Österberg till Dagens Opinion.

Österberg ser sin bakgrund inom politiken och sitt breda kontaktnät i näringslivet som viktiga tillgångar i arbetet.

– Jag har ju sysslat mycket med politik och har mycket kontakter i näringslivet från min tid som landshövding i både Stockholm och Norrbotten och kan hjälpa till med att lotsa fram i politiken och i näringslivet.

Österberg är den andra vänsterprofilen som på kort tid rekryterats av pr-byrån. Tidigare i år stod det klart att Vänsterpartiets tidigare kommunikationschef Jenny Lindahl anslutit sig till byrån. 

Nämnda personer

Sven-Erik Österberg

Gymnasium

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024