Om  
Khashayar Farmanbar

Ex-ministern gör SVT-comeback

Från regeringskansli till tv-frieri? Khashayar Farmanbar, som tidigare medverkat som vigselförrättare i dokusåpan ”Gift vid första ögonkastet”, gör comeback i SVT – men i en ny roll.

Khashayar Farmanbar har bland annat vigt S-toppen Morgan Johansson och det så kallade ”Tacoparet”, Anton Pehrson och Sofia Lindhe.
Khashayar Farmanbar har bland annat vigt S-toppen Morgan Johansson och det så kallade ”Tacoparet”, Anton Pehrson och Sofia Lindhe.Foto: Johan Nilsson/TT
Axel Hyttnäs TelinMiranda Olsson

Khashayar Farmanbar (S), som var energi- och digitaliseringsminister i Magdalena Anderssons regering, gör tv-comeback.

Farmanbar har tidigare varit vigselförrättare i två säsonger av SVT:s populära dokusåpa ”Gift vid första ögonkastet”. Nu gör han comeback i SVT och ska delta i ”ett avsnitt i ett tv-program som handlar om relationer och äktenskap”, enligt handlingar från Karensnämnden som Altinget tagit del av. Produktionsbolaget är Baluba och programmet produceras för SVT.

Khashayar Farmanbar vill inte bekräfta vilket tv-program han ska medverka i, men dementerar inte heller att det rör sig om en återkomst i ”Gift vid första ögonkastet”.

– Your guess is as good as mine, säger Farmanbar till Altinget.

– Jag vill inte säga vilket tv-program det är. Det jag kan säga är att det handlar om relationer, kärlek och äktenskap. Men det kommer inte att bli en kopia av den roll jag har haft tidigare.

Ex-ministerns kärleksråd

Khashayar Farmanbar – som bland annat vigt S-toppen Morgan Johansson och det så kallade ”Tacoparet” Anton Pehrson och Sofia Lindhe – har fortfarande kontakt med flera av paren från tv-serien.

– Ja, vi har skrivit lite till varandra på sociala medier och så. Det är åtminstone tre av paren som jag vigt i serien som har fått barn, och flera håller ihop.

Någonting som Khashayar Farmanbar tar med sig från de åren han medverkade i ”Gift vid första ögonkastet” är att man ska visa förståelse för sin partner.

– Jag vet att jag tjatade på alla deltagare då om begreppet, att de ska ”snälltolka” för att äktenskapet ska ha en chans framåt.

Något som också behövs i politiken, enligt ex-ministern.

– Har man den möjligheten ska man försöka, både i kärleksrelationen men också över huvud taget.

Inspelningen ska enligt ett dokument från karensnämnden äga rum i månadsskiftet september/oktober. Karensnämnden menar att Khashayar Farmanbars medverkan inte medför någon risk som kan motivera en övergångsrestriktion.

Altinget har sökt Baluba, men de har inte återkommit.

Läs också

Nämnda personer

Khashayar Farmanbar

Entreprenör
Fil. kand datavetenskap (Luleå tekniska uni., 2000) och kandidatexamen industriell marknadsföring (Luleå tekniska uni., 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00