Om  
Heléne Fritzon

Europaparlamentariker släpper barnbok

Den 15 april är det boklansering på Kulturhuset i Stockholm, arrangerat av Tankesmedjan Tiden. Europaparlamentarikern Heléne Fritzon (S) släpper barnboken ”Det heter demokrati!” och ska lära barn om EU-politik.

Hon är EU-parlamentariker för S och utbildad lågstadielärare. Nu ger sig Heléne Fritzon in i barnboksbranschen.
Hon är EU-parlamentariker för S och utbildad lågstadielärare. Nu ger sig Heléne Fritzon in i barnboksbranschen.Foto: Anders Wiklund/TT
Sofia Martinson

Heléne Fritzon har skrivit boken tillsammans med barnboksförfattaren Jesper Lundqvist. Han står bakom den första svenska boken som använder pronomenet hen. Utöver att vara EU-parlamentariker för Socialdemokraterna är Fritzon utbildad lågstadielärare.

Boken handlar om flugan Vingla och ekorren Soffe som bor i en park vid Europaparlamentet. I förordet skriver Fritzon om hur idén till boken väcktes.

”Idén till en barnbok om EU föddes hos mig när jag blev EU-parlamentariker och mötte vuxna som tyckte att EU är långt borta och verkar krångligt. Tänk om man kan förklara hur EU-politiken fungerar på ett enkelt och spännande sätt?”

Illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har målat bilderna i boken. I samband med boklanseringen den 15 april kommer ett mingel och ett seminarium om barn och ungas syn på EU och demokrati att hållas på Kulturhuset i Stockholm.

Nämnda personer

Heléne Fritzon

Europaparlamentariker (S), vice ordförande S&D, ledamot i partistyrelsen
Lågstadielärare (Högskolan Kristianstad, 1987)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024