De är Altingets nya krönikörer

NYTT PÅ ALTINGET. Möt våren med Altingets nya krönikörer: en hemvärnssoldat, en före detta biträdande statssekreterare, en krogrecensent och en förstelärare. 

Sanna Rayman

Det kommer att bli en händelserik vår på Altinget. Mycket nytt snickras i verkstaden. En sak som redan är klar är vilken kvartett av krönikörer som framöver ska förgylla läsekretsens tillvaro. 

Vi är glada att denna vår få publicera texter från en hemvärnssoldat, en före detta biträdande statssekreterare, en krogrecensent och en förstelärare. Nedan följer en kort presentation av dem alla, längre fram får läsarna bekanta sig mer med var och en av dem mer i intervjuer samt, förstås, genom deras krönikor. Startskottet går den 22 februari. 

Agnes Arpi

Journalist sedan elva år. Bor i Göteborg. Har varit anställd på SVT, Expressen och GT, och jobbat för bland annat Göteborgs-Posten och Metro. Intresserad av välfärd i bred bemärkelse och har de senaste åren framför allt skrivit om sjukvård, med fokus på både otillräcklig och ovetenskaplig kvinnosjukvård.

Paula Bieler Eriksson

Efter nio år som heltidsaktiv för Sverigedemokraterna, först som tjänsteman men sedan 2014 som riksdagsledamot, bytte Bieler i februari 2020 politiken mot heltidsstudier. Är nu student på dietistprogrammet vid Uppsala Universitet, men sedan november mammaledig med sitt första barn. Ett par gånger om året klär sig Paula i grönt då hon är hemvärnssoldat.

Mats Engström

Har bland annat varit biträdande statssekreterare och enhetschef på miljödepartementet, politiskt sakkunnig på UD under utrikesminister Anna Lindh (S), ledarskribent på Aftonbladet, och innovationsråd vid svenska ambassaden i Tokyo. Engström är numera fristående skribent och analytiker.

Ola Mårtensson

Är utbildad lärare för gymnasiet och högstadiet i svenska och historia. Jobbade några år som lärare efter examen. Har därutöver varit vikarierande ledarskribent i Eskilstuna-Kuriren och Svenska Dagbladet, politisk redaktör på Västerviks-Tidningen (2008-2012) samt chef på Kristdemokraternas riksdagskansli (2012-2017). Sedan höstterminen 2017 är han åter i katedern efter ett inhopp som rektor en termin under förra läsåret. 

Nämnda personer

Agnes Arpi

Journalist, fristående krönikör Altinget
Journalist (Uppsala uni. 2005)

Mats Engström

Analytiker, fristående krönikör Altinget, tidigare politiskt sakkunnig UD
Studier i journalistik (Stockholms uni., 2002), ingenjör i fysik (KTH, 1986)

Ola Mårtensson

Lärare, fristående krönikör Altinget
Gymnasie- och högstadielärare i svenska och historia

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024