C och MP: Regeringen har möjlighet att undvika fossila stöd

Det återstår att se hur vårändringsbudgeten klarar resan genom riksdagen. Från de potentiella stödpartierna C och MP får regeringen kritik för att gynna kortsiktiga krisåtgärder och fossila bränslen. ”Hade regeringen månat om att få igenom budgeten, hade man behövt vara mer aktiv om att söka stöd.” säger Per Bolund (MP) till Altinget.

"Det allra mesta har stora förutsättningar att gå igenom", säger finansminister Mikael Damberg (S) om regeringens vårändringsbudget. Men regeringen får kritik från de potentiella stödpartierna för att återkommande ge stöd som gynnar det fossila.
"Det allra mesta har stora förutsättningar att gå igenom", säger finansminister Mikael Damberg (S) om regeringens vårändringsbudget. Men regeringen får kritik från de potentiella stödpartierna för att återkommande ge stöd som gynnar det fossila.Foto: Paul Wennerholm/TT
Johanna AlskogJacob Hederos

– Det allra mesta har stora förutsättningar att gå igenom, säger finansminister Mikael Damberg (S) till pressklungan utanför riksdagshuset på väg in till debatten om vårbudgeten.

Han pekar bland annat

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00