Om  
Dag Lidén

Arbetsmiljöproblem – länsordförande i jägarförbund kliver av

Jägareförbundet Gävleborg har inte längre någon ordförande. Länsföreningens ordförande Johan Lundberg lämnar uppdraget med omedelbar verkan. Han lämnar samtidigt också förbundet, skriver tidningen Svensk Jakt.

Johanna Alskog

Svenska Jägareförbundets generalsekreterare Dag Lidén säger till Svensk Jakt att det förekommit problem på förbundets kontor i Falun.

– Det har förekommit arbetsmiljörelaterad problematik som berör vårt Falukontor, som har utretts i två omgångar, varav en av en extern part. Förbundsstyrelsen har blivit fortlöpande informerad i ärendet, men med omtanke om berörda och med beaktande av de lagar och regler som gäller för sådana här ärenden behöver jag hålla det inom den krets som berörs. Nu måste jag och min personal se framåt och hantera det som behöver hanteras, och i den processen fortsatt lämna stöd till berörda parter, säger han.

Lundberg kritisk

Johan Lundberg själv är inte nöjd med hur förbundet har hanterat frågan.

– Jag ställdes inför valet mellan att lämna – eller ta en paus – som ordförande, eller att förbundet skulle ställa in sitt tjänstemannastöd till Jägareförbundet Gävleborg. Det är en form av kollektiv bestraffning som jag inte anser hör hemma i förbundet. Därför lämnar jag ordförandeposten, och sedan i morse är jag inte längre medlem i Jägareförbundet, säger Johan Lundberg till Svensk Jakt.

Nämnda personer

Dag Lidén

Före detta generalsekreterare Svenska jägareförbundet
Officer (Krigsskolan, 1984)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00