Ändrat läge i förhandlingar om äganderätten

FÖRHANDLINGAR. M, KD, L, C och SD är på väg att få igenom ett tillkännagivande i riksdagen om en grundlagsutredning för att stärka äganderätten. Det kommer att påverka förhandlingarna om de äganderättsutredningar kring skogen som finns med i januariöverenskommelsen, enligt KU-ledamoten Bengt Eliasson (L).

Från äganderätt i skogen till en bred parlamentarisk grundlagsutredning om äganderättsfrågor. KU-ledamot Bengt Eliasson (L) säger att tillkännagivandet blir ett kort i förhandlingarna med regeringen.
Från äganderätt i skogen till en bred parlamentarisk grundlagsutredning om äganderättsfrågor. KU-ledamot Bengt Eliasson (L) säger att tillkännagivandet blir ett kort i förhandlingarna med regeringen.Foto: Pixabay/Liberalerna
Johanna Alskog

Grundlagsutredningar bör man inte göra för ofta. Istället bör man samla ett antal olika punkter, inte utreda bit för bit.

Jonas Eriksson, MP-ledamot i KU, är kritisk till tillkännagivandet som M, KD, C, L och SD vill göra

I januariuppgörelsen mellan regeringen, Centern och Liberalerna utlovas inte bara en, utan flera utredningar om stärkt äganderätt. Här är det främst skogen som står i centrum. När konstitutionsutskottet nu uppmanar

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00