Transporttoppen: Järnvägen förbises för ofta i Bryssel

Flera parallella transportförslag går in i sluttampen i förhandlingarna på EU-nivå, och samtidigt väntar ytterligare förslag runt hörnet. För en av de mest rutinerade politikerna på området är budskapet tydligt: EU behöver växla upp insatserna för att stimulera de mest effektiva transportslagen.

"Det var ett politiskt val att alltid lägga fokus på de individuella transporterna på vägen, men det är något vi måste tänka om" menar Luxemburgs mobilitetsminister. <br>
"Det var ett politiskt val att alltid lägga fokus på de individuella transporterna på vägen, men det är något vi måste tänka om" menar Luxemburgs mobilitetsminister.
Foto: European Union
Jacob Hederos

– För det första är utfasningen av de fossila utsläppen i transportsektorn en stor utmaning, som vi måste genomföra de närmsta åren. Vi måste då först och främst tänka på vad som är det mest effektiva sättet att fasa ut utsläppen, och därefter utveckla de transportslag som har enklast att fasa ut utsläppen. Och det är järnvägen.

Det är Luxemburgs vice statsminister François Bausch budskap, vid sidolinjerna av veckans energi- och transportministermöte.

Bausch, som också innehar ansvar för försvars och arbetmarknadsfrågor, har deltagit i förhandlingarna om EU:s transportpolitik sedan 2013. Han ses informellt som en av de tyngre transportpolitikerna i EU, trots landets ringa politiska rösttyngd.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00