Stegrud (SD) tvivlar inför riksdagsplats: Har fokuserat på valkampanjen

SD-toppolitikern anser att det hade varit ett drömscenario att få stanna kvar i EU-parlamentet och arbeta med energifrågor. Hon har inte satt ner foten kring om hon nu kommer att acceptera den riksdagsplats som hon fått i och med partiets framgångar. ”Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt.”

Jessica Stegrud och Jimmie Åkesson har bedrivit gemensam valkampanj i stora delar av Sverige under de senaste veckorna. Men Stegrud är samtidigt inte säker på att hon kommer att ta sin riksdagsplats. <br>
Jessica Stegrud och Jimmie Åkesson har bedrivit gemensam valkampanj i stora delar av Sverige under de senaste veckorna. Men Stegrud är samtidigt inte säker på att hon kommer att ta sin riksdagsplats.
Foto: Tim Aro / TT
Jacob Hederos

Som ett av partiets affischnamn i valrörelsen har Jessica Stegrud, EU-parlamentariker, lyfts fram som ”kronprinsessan som kan göra partiet mjukare”. Men när det kommer till frågan om hon faktiskt ska ta en större plats i rikspolitiken och det nationella rampljuset, så är hennes besked avvaktande i en intervju med Altinget på söndagskvällen, precis innan de första vallokalsundersökningarna presenteras.

Finns det något läge där du känner att du kommer att stanna i EU-parlamentet?