Hopp om sänkta drivmedelspriser – och breda klimatöverenskommelser

Transportföretagen ser ljust på framtiden och hoppas få igenom sänkta drivmedelspriser. Samtidigt vill Skogsindustriernas Viveka Beckeman se en handlingskraftig regering med fokus på klimatfrågan. Reaktionerna på det preliminära valresultatet skiljer sig åt hos branschrepresentanterna och påtryckningsorgan.

"Min oro är inte för en Kristersson-ledd regering, utan för en regering där Kristersson leder, men Sverigedemokraterna har stort inflytande. Får SD mycket att säga till om, så vore det förödande för all miljöpolitik. Då kommer Sverige inte längre vara klimatledande." säger 2030-sekretariatets Mattias Goldmann.
"Min oro är inte för en Kristersson-ledd regering, utan för en regering där Kristersson leder, men Sverigedemokraterna har stort inflytande. Får SD mycket att säga till om, så vore det förödande för all miljöpolitik. Då kommer Sverige inte längre vara klimatledande." säger 2030-sekretariatets Mattias Goldmann.Foto: Stefan Jerrevång/ TT
Johanna AlskogJacob Hederos

Rösterna räknas och än dröjer det innan Sverige vet hur nästa regering kommer att se ut. Men hos Transportföretagarna ser den samhällspolitiska chefen Tina Thorsell hoppfullt på framtiden.

Framför allt

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00