Sveriges officiella spellista för ordförandeskapet: Abba, Avicii och Christer Sjögren

Abba, Robyn och Ted Gärdestad är alla representerade på den officiella spellistan för det svenska ordförandeskapet i EU.

Laleh och Håkan Hellström är några av de artister som tagit sig in på Regeringskansliets spellista för det svenska EU-ordförandeskapet.
Laleh och Håkan Hellström är några av de artister som tagit sig in på Regeringskansliets spellista för det svenska EU-ordförandeskapet.Foto: Adam Ihse/TT, Erik Simander/TT
Axel Hyttnäs Telin

Medarbetare på Regeringskansliet har röstat fram de låtar som de anser bäst representerar Sverige. Abba och ”Dancing queen” toppar listan, tätt följd av Robyns ”Dancing on my own”.

Flera av låtarna har på olika sätt lyckats slå stort utomlands – som Björn Skifs gamla Billboardetta ”Hooked on a feeling” och Aviciis ”Wake me up”. Ludwig Göransson, som vann en Oscarsstatyett för musiken till filmen ”Black panther”, finns också med.

Andra låtar är mer kända innanför Sveriges gränser, som Håkan Hellströms ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” och Ted Gärdestads klassiker ”Sol, vind och vatten”.

Europarevansch för Sjögren

Christer Sjögren hamnade på en niondeplats i Melodifestivalen 2008 med sitt bidrag ”I love Europe”, och misslyckades därmed med att ta sig till Eurovision song contest. I och med att han nu tar en av de högre platserna i EU-spellistan får han en ny chans att visa upp sin kärlek för kontinenten.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00